شناسهٔ خبر: 193607 - سرویس مسکن و شهرسازی
نسخه قابل چاپ

برگزاری نشست تخصصی فرونشست و اثرات آن بر آثار و ابنیه تاریخی در شهر اصفهان

نشست تخصصی فرونشست و اثرات آن بر آثار و ابنیه تاریخی در شهر اصفهان نشست تخصصی فرونشست و اثرات آن بر آثار و ابنیه تاریخی در شهر اصفهان با حضور تیم تخصصی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی برگزار شد.

به گزارش  پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از روابط عمومی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، با توجه به اهمیت موضوع اثرات فرونشست زمین بر آثار و ابنیه تاریخی به‌عنوان میراث فرهنگی کشور و همچنین فعالیت‌ها و مسئولیت‌های مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در موضوع ارائه راهکارهای کاهش ریسک این مخاطره در کشور (بر اساس بند ض ماده 14 قانون مدیریت بحران کشور)، روز شنبه 30 فروردین 1404، نشست تخصصی پیرامون فرونشست زمین و ارائه راهکارهای کاهش ریسک آن در آثار و ابنیه تاریخی به دعوت اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان اصفهان، با حضور تیم تخصصی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی به سرپرستی علی بیت‌اللهی رئیس بخش زلزله شناسی مهندسی و خطرپذیری این مرکز برگزار شد.

نشست تخصصی فرونشست و اثرات آن بر آثار و ابنیه تاریخی در شهر اصفهان با حضور جمع کثیری از مسئولین کشوری و استانی از جمله شیشه فروش مدیر بحران استان اصفهان، طالبیان معاون اسبق و مشاور وزارت میراث فرهنگی و گردشگری و ایزدخواست از شهرداری اصفهان، همچنین شماری از متخصصین دانشگاهی، فعالان محیط‌زیستی و علاقه‌مندان این موضوع برگزار شد.

در این نشست، علی بیت اللهی ضمن ارائه گزارش تخصصی از وضعیت فرونشست زمین در استان و شهر اصفهان، خطرات این پدیده بر بخش‌های مختلف شهر اصفهان، مطالعات انجام‌یافته در مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی پیرامون ارزیابی ریسک این مخاطره در شهر اصفهان به‌ویژه آثار تاریخی ارزشمند این شهر را تشریح کرد.

در ادامه تیم تخصصی دانشگاه توکیو نیز با همکاری اعضای علمی دانشگاه اصفهان، به ارائه تجربیات موفق در کنترل اثرات افت سطح آب‌های زیرزمینی بر سازه‌ها و زیرساخت‌ها در شهر توکیو پرداختند.

پس از این نشست تخصصی، جلسه هم‌اندیشی با حضور مسئولین کشوری و استانی و تیم تخصصی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی از بخش زلزله و خطرپذیری، پیرامون موضوع ریسک فرونشست زمین در شهر اصفهان و همچنین پیش‌بینی فعالیت‌های مشترک اثربخش جهت کاهش اثرات این مخاطره بر ابنیه و آثار تاریخی این شهر برگزار شد.

در پایان این نشست مقرر شد تا فعالیت‌های کاربردی علمی و اجرائی با محوریت مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در قالب بازدیدهای تخصصی، تدوین ضوابط و دستورالعمل‌های اجرائی و همچنین انجام طرح‌های مشخص برای کاهش ریسک فرونشست زمین بر آثار و ابنیه تاریخی به‌صورت پایلوت برای شهر اصفهان صورت پذیرد. همچنین بر لزوم تدوین مقررات ملی فرونشست زمین برای کشور نیز تأکید شد.